Harta site-ului
Ajutor
Vicepreședintele raionului Dubăsari a participat la masa rotundă găzduită de ADR Centru
Vicepreședintele raionului Dubăsari a participat la masa rotundă găzduită de ADR Centru

Vineri, 15 decembrie 2023, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a fost gazda unei mese rotunde, măsură dedicată prezentării și discuției despre Studiul de specializare inteligentă pentru Regiunea Centru. La întrunire a fost prezent și raionul Dubăsari, în persoana domnului Alexandru REUL, vicepreședintele raionului Dubăsari, responsabil de domeniul agrar.
 Studiul prezentat, a fost elaborat inclusiv și cu sprijinul unor experți contractați, însumează și pune accent pe analiza potențialului economic al Regiunii de Dezvoltare Centru și identificarea nișelor de specializare inteligentă cu impact semnificativ.
Totodată, ADR Centru a prezentat potențialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Centru,  invocând și argumentele pentru informațiile incluse în studiu cu date statistice oficiale. Astfel, au fost evidențiate oportunitățile și direcțiile de dezvoltare ale regiunii, inclusiv instituțiile cu potențial de formare profesională și infrastructura de afaceri existentă.
În procesul de elaborare a Studiului de specializare inteligentă au fost organizate și focus-grupuri sectoriale, care au implicat reprezentanți cheie din diverse ramuri. Aceste întâlniri au identificat atât punctele forte, cât și provocările fiecărui domeniu, contribuind astfel la realizarea unui document calitativ și relevant pentru situația actuală.
Studiul de specializare inteligentă reprezintă o analiză detaliată a potențialului economic al regiunii, cu scopul de a identifica și dezvolta sectoarele economice cu un grad înalt de inovare și specializare. Acest tip de studiu se concentrează pe identificarea avantajelor competitive ale regiunii și pe promovarea creșterii economice durabile prin concentrarea pe domenii în care regiunea poate excela și inova.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Vicepreședintele raionului Dubăsari a participat la masa rotundă găzduită de ADR Centru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta